DESPRE NOI

SC Monte Bianco SA a fost înfiinţatǎ în anul 1994 în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Principalul scop al companiei a fost de a fi un pionier în producția si livrarea de produse din hârtie tissue în România. Cu acest scop în minte, Monte Bianco SA a reușit să fie un formator de tendinţe și lider pe piața românească  a produselor de profil. Compania a inițiat mai multe proiecte în România, care au fost „primele” în această industrie, cum ar fi introducerea primului prosop de bucatarie, prima hârtie igienică din pură celuloză, primele batiste și șervețele de față pe piață produse la nivel local.

Astăzi, Monte Bianco a devenit liderul  pieței locale  între toți jucătorii de pe piața de profil, inclusiv multinaționale, cu o cotă de piață de aproximativ 13% din cantitatea totală de hârtie vândute în România, atât prin produsele vândute în toate marile Conturile internaționale importante, precum și prin distribuitorii săi regionali. Monte Bianco este acum una dintre cele mai importante companii din sectorul său având marci de renume; „Puff”, „Best”, „Fiore”, „Casa si Gradina” și „Monte Bianco Profesional”, care acoperă toate categoriile de produse si oferă  în acelasi timp clienților noştri un raport excelent preț / calitate.

Încă de la început, când Monte Bianco a investit în prima ei facilitate de producție în Târgovişte, România, obiectivul principal al companiei a fost acela de a deveni un pionier și un lider de piață în fabricarea de produse din hârtie tissue. Înca de la înființarea sa, Monte Bianco a început să crească odată cu extinderea lanțurilor internaționale de retail, începând prima dată cu Metro în 1995. Astăzi produsele noastre sunt prezente în toate lanțurile de retail modern majore, cum ar fi Auchan, Billa, Carrefour, Cora, Mega Image, Kaufland, Profi si Selgros. În plus față de lanturi internationale, Monte Bianco a reușit să-și extindă aria de acoperire națională prin intermediul rețelei sale de distribuitori regionali de încredere.

Monte Bianco este prima companie din România care a produs și a introdus pe piață prosoape de bucătărie, șervețele faciale, șervețele de lux point to point, batiste precum și produse Away From Home. Succesul Monte Bianco nu a fost determinat doar de introducerea continuă de noi produse pe piata ci și ca urmare a faptului că societatea a creat unele dintre cele mai bune mărci bine cunoscute pe piața românească. „Puff”, „Best”, „Fiore” și „Neve”, fiecare acoperind o gamă largă de produse, au devenit cele mai cunoscute mărci de referință din industrie. Cu toate acestea, deși compania si-a construit, din principiu, reputația cu mărcile proprii, a produs, de asemenea, alte „mărci private” pentru unele dintre lanțurile internaționale și locale. Aro si Horeca Select pentru Metro, Gran Finale pentru Penny și Clever pentru Billa sunt produse importante  pe care Monte Bianco le-a produs și le produce încă.

Monte Bianco produce o gamă largă de produse, practic acoperind toate categoriile de produse din hârtie tissue atât sub mărcile sale bine cunoscute, cât și sub cele mai recente mărci din categoria Away From  Home: „Casa și Grădina” și „Monte Bianco Professional”.  Produsele Monte Bianco includ hârtie igienică in 2, 3 și 4 straturi, decorată și parfumată; prosoape de bucătărie in 2 straturi; batiste in 2, 3 și 4 straturi; servetele faciale in 2 straturi; o gamă largă de servetele de masă in 1 și 2 straturi, precum și produse pentru casă și gradină, cum ar fi prosoape Z și V Fold și role profesionale cu lungimi variind de la 61 m pana la 300 m.

Monte Bianco a instalat propria mașină de hârtie, în anul 2009, cu ajutorul căreia a devenit independentă din punct de vedere al materiei prime pentru cele mai multe dintre produsele sale, în special pentru producția de prosop și șervețele. În concordanță cu politica companiei, pe propria mașină de hârtie Monte Bianco produce doar  hârtie din celuloză 100% și cea mai mare parte este destinată pentru consumul propriu. Monte Bianco este singura companie în toată Europa de Est, care poate produce bobine mama tipărite în 2 culori.

Investițiile în tehnologii noi și în oameni reprezintă principalele obiective ale Monte Bianco și vor rămâne aceleași, de asemenea, în viitor.

Aceste obiective deja stabilite ne vor permite să continuam să fim lideri și pionieri pe piața de profil cu un mare potențial de creștere și să oferim o calitate excelenta pentru clienții noștri, rămânând în același timp la fel de competitiv cum suntem astăzi.