DESPRE NOI

SC Monte Bianco SA a fost înfiinţatǎ în anul 1994 în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Principalul scop al companiei a fost de a fi un pionier în producția și livrarea de produse din hârtie tissue în România. Urmărind acest țel, Monte Bianco SA a reușit să fie un formator de tendinţe și lider pe piața românească  a produselor de profil. Compania a inițiat mai multe proiecte în România, care au fost „primele” în această industrie, cum ar fi:  introducerea primului prosop de bucătărie, prima hârtie igienică din pură celuloză, primele batiste și șervețele de față pe piață produse la nivel local.

Monte Bianco a devenit liderul  pieței locale  între toți jucătorii de pe piața de profil. Datorită fidelității clienților noștri am reușit să atingem o cotă importantă de piață. Monte Bianco este acum una din companiile importante din sectorul său având mărci de renume: „Puff”, „Fiore”, „Neve” și „Monte Bianco Profesional”, care acoperă toate categoriile de produse și oferă în același timp clienților noştri un raport excelent preț / calitate.

Încă de la început, când Monte Bianco a investit în prima ei facilitate de producție în Târgovişte, România, obiectivul principal al companiei a fost acela de a deveni un pionier și un lider de piață în fabricarea de produse din hârtie tissue, acum producând atât la Târgoviște cât și la Pucioasa. Încă de la înființarea sa, Monte Bianco a început să crească odată cu extinderea lanțurilor internaționale de retail, începând prima dată cu Metro în 1995. Astăzi produsele noastre sunt prezente în lanțurile de retail moderne majore. În plus față de lanțurile internaționale, Monte Bianco a reușit să-și extindă aria de acoperire națională prin intermediul rețelei sale de distribuitori regionali de încredere.

Monte Bianco este prima companie din România care a produs și a introdus pe piață prosoape de bucătărie, șervețele faciale, șervețele de lux point to point, batiste precum și produse Away From Home. Succesul Monte Bianco nu a fost determinat doar de introducerea continuă de noi produse pe piață ci și ca urmare a faptului că societatea a creat unele dintre cele mai bune mărci bine cunoscute pe piața românească. „Puff”, „Fiore” și „Neve”, fiecare acoperind o gamă largă de produse, au devenit cele mai cunoscute mărci de referință din industrie. Cu toate acestea, deși compania și-a construit, din principiu, reputația cu mărcile proprii, a produs și „mărci private” pentru unele dintre lanțurile internaționale și locale.

Monte Bianco produce o gamă largă de produse, practic acoperind toate categoriile de produse din hârtie tissue atât sub mărcile sale bine cunoscute, cât și sub cele mai recente mărci din categoria Away From  Home: „Neve” și „Horeca Profesional”. Produsele Monte Bianco includ hârtie igienică în 2, 3 și 4 straturi, decorată și parfumată; prosoape de bucătărie în 2 straturi; batiste în 2, 3 și 4 straturi; șervețele faciale în 2 straturi; o gamă largă de șervețele de masă în 1 și 2 straturi, precum și produse pentru casă și grădină, cum ar fi prosoape Z și V Fold și role profesionale cu lungimi variind de la 61 m până la 230 m.

Monte Bianco a instalat, în anul 2009, propria mașină de hârtie, care a produs bobine mamă tipărite în 2 culori.

Investițiile în tehnologii noi și în oameni reprezintă principalele obiective ale Monte Bianco și vor rămâne aceleași, pentru viitor.

Aceste obiective ne vor ajuta în obținerea de noi performanțe în activitate, să oferim în continuare produse de calitate clienților noștri, rămânând competitivi așa cum am fost de la început.